Scharrelvarkens van eigen boerderij. 

Proef dit overheerlijke vlees van onze hoevedieren op natuurlijke wijze gevoed en zonder antibiotica.

Sinds 2019 zijn er ook varkens op de boerderij. Ons vlees is afkomstig van twee bijzondere varkensrassen die we met elkaar kruisen, namelijk het Duroc-varken en het Piétrain-varken, wat een unieke smaak en vleeskwaliteit geeft.

Duroc-varkens zijn ros van kleur, breed gebouwd, van gemiddelde lengte en gespierd. Door hun hoge weerstand tegen ziekten zijn ze zeer op hun plek in de extensieve houderij. Ze zijn erg geschikt als buitenvarkens. Het vlees is veel roder dan het varkensvlees dat we gewend zijn en is zacht van smaak. Het vlees van deze rassen is iets meer dooraderd met vet en het zijn die fijne vetadertjes die voor de smaak zorgen.

De Piétrain heeft een stevige bouw en is door zijn bouw prima geschikt als vleesvarken. Het ras wordt gezien als het meest gespierde varkensras ter wereld. Kenmerkend voor deze varkens zijn de zwarte vlekken op zijn lijf. Het vlees is uitermate mager en bovenmaats gespierd. Het Pietrain-varken voelt zich het prettigst als hij op een omheind stuk grond kan rondscharrelen en lekker in de grond kan wroeten met zijn snuit.

We kweken Duroc- en Piétrainvarkens met het respect dat ze verdienen. Onze varkens mogen zelf kiezen of ze binnen in de stal met strobed of buiten in de weide gaan waar ze naar hartelust kunnen wroeten in de grond en zoelen in de modder. Ze krijgen de ruimte voor hun natuurlijk sociaal gedrag en hebben een goed leven zonder stress. De biggen bijven zo lang als nodig bij hun moeder om te zogen. Ook daarna blijven de biggen bij elkaar en groeien ze op in familieverband. Door onze aanpak kunnen we uiteraard minder dieren houden op ons land en kost het grootbrengen van de biggen tijd en geduld. Maar investering in het welzijn van onze dieren loont en dat vinden wij zeer belangrijk.