Scharrelvarkens van eigen boerderij. 

Proef dit overheerlijke vlees van onze hoevedieren op natuurlijke wijze gevoed en zonder antibiotica.

Er zijn drie bijzondere varkensrassen aanwezig op de boerderij: het Duroc-varken, het Piétrain-varken en het Zwitsers Landras. De kruising van deze rassen geeft een unieke smaak en vleeskwaliteit.

Duroc-varkens zijn ros van kleur. Het vlees van deze rassen is iets meer dooraderd met vet en het zijn die fijne vetadertjes die voor de smaak zorgen.
De Piétrain wordt gezien als het meest gespierde varkensras ter wereld. Kenmerkend voor deze varkens zijn de zwarte vlekken op hun lijf.
Het Zwitsers Landras is roze van kleur. Het varken heeft een rustig karakter en goede moedereigenschappen. Ze staan bekend om hun sterk beenwerk.

Al onze varkens zijn door hun hoge weerstand tegen ziekten zeer op hun plek in de extensieve houderij. Ze zijn erg geschikt als buitenvarkens en voelen zich het prettigst als ze op een stuk grond kunnen rondscharrelen en in de aarde kunnen wroeten met hun snuit.
Dit rondscharrelen zorgt ervoor dat het vlees veel roder is dan het varkensvlees dat we gewend zijn en dat het zeer zacht van smaak en vaster van structuur is.

We kweken onze varkens met het respect dat ze verdienen. Ze krijgen de ruimte voor hun natuurlijk sociaal gedrag en hebben een goed leven zonder stress. De biggen bijven zo lang als nodig bij hun moeder om te zogen. Ook daarna blijven de biggen bij elkaar en groeien ze op in familieverband. Door onze aanpak kunnen we uiteraard minder dieren houden op ons land en kost het grootbrengen van de biggen tijd en geduld. Maar investering in het welzijn van onze dieren loont en dat vinden wij zeer belangrijk!         

Folder Scharrelvarkens Lommelsehoevewinkel 2024 Pdf
PDF – 187,2 KB 30 downloads